Recepten
Willem kookt erop los!!!
Gezond koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Een goed recept kan het verschil maken maar koken zonder recept dus ‘gewoon’ naar eigen inzicht is vaak lekkerder dan jij denkt!
Lees, kook en bewonder jezelf!
- Breng 110 gram bouillon aan de kook (eventueel gemaakt met een bouillonblokje) met daarin een theelepeltje curry madras van Jonnie Boer (verkrijgbaar in supermarkten).
- Giet dit op 100 gram couscous en laat dit rustig garen in een pan zonder verder te verwarmen. Als het vocht opgelost is, is de couscous (meestal) gaar.
Let op! Als jij parelcouscous gebruikt (groter korrels) kun je beter de massa nog een paar minuten éxtra zachtjes koken. - Geef de couscous smaak naar jouw eigen inzicht. (verderop vind je mijn variaties)
- Vorm de couscous op een mooi bord (gebruik eventueel hiervoor een steker/vorm) en garneer met aangemaakte blaadjes paksoi, spinazie of slablaadjes.

Weetje wat ook lekker is? Voeg een stukje gebakken vis of dun gesneden gerookte zalm aan toe.
– Willem Dankers
Willem Dankers is culinaire kok en eigenaar van restaurant Dorset in Borne.
Willem geeft regelmatig eenvoudige en gezonde kooktips.
Met dit gerecht kun je héél lekker variëren, ik doe dat met onder andere;
- 100 gram broccoli rijst (super fijn gesneden rauwe broccoli)
- 50 gram bloemkool rijst (super fijn gesneden rauwe bloemkool)
- Een handje fijn gesneden bieslook
- Enkele blokjes verkruimelde knoflook feta (verkrijgbaar bij o.a. Zuivelhoeve Borne)
- Een handje fijn gesneden blad peterselie
- Een snufje chili flakes
- Een lepeltje geroosterde en gekneusde noten (hazelnoot, amandel of eventueel pijnboompit)
- 1 Lepel lekkere olijfolie