Geen producten in de winkelwagen.

VOOR VRAGEN & INITIATIEVEN

PERSVOORLICHTER

06 57 88 56 60

Slaopen

Iedereen wil een goede nachtrust

Eèn van de mogelijke bijwerkingen tijdens de behandeling van kanker is slechte nachtrust. Het kan zijn dat je ‘s nacht ligt te piekeren over de gevolgen van jouw ziekte, maar ook kan de chemo jouw lichaam dusdanig aantasten. Hierdoor kunnen er ‘s nachts klachten ontstaan die jij voorheen niet had. Terwijl goed slapen cruciaal is voor jouw herstelperiode tussen de behandelingen. Somnox heeft een innovatieve uitvinding gedaan op het gebied van slapen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 8 op de 10 mensen die de Somnox slaaprobot gebruiken, eerder in slaapt valt, minder stress en onrust ondervind, fitter en energieker voelt overdag. Zal deze innovatieve slaaprobot ook een verschil kunnen maken bij kankerpatiënten? Twente Tegen Kanker heeft meerdere slaaprobots als pilot ter beschikking gekregen. 

Heb jij ook slaapproblemen naar aanleiding van jouw diagnose en/of behandeling? Wil jij dit slaaphulpmiddel een maand lang uitproberen? En ben jij bereid om jouw bevindingen te rapporteren? 

De ervaring van...

Eline Zoelman

"Ik voel dat het me rust brengt, ook al slaap ik niet direct."

Josanne Grootenhuis

"Eerlijk gezegd ging ik er vrij nuchter in."

Somnox slaaprobot

Dit gevalideerde slaaphulpmiddel maakt gebruik van ademhalings simulatie die jouw helpt bij het tot rust brengen van jouw gedachten en begeleidt jouw naar een diepe slaap. Leg jouw handen op de slaaprobot en voel het fysieke ritme van een ademhaling op en neer gaan. Jouw eigen ademhaling past zich onbewust aan waardoor stress wordt gereduceerd en jij vervolgens beter en dieper slaapt.

Beter ademen is beter slapen!

Waarom de ademhaling zo krachtig is voor een betere nachtrust.

1. De oorzaak van slapeloosheid, een overactieve geest. Stress & angst zorgen ervoor dat jouw lichaam ’s nachts niet kan rusten, wat het moeilijk maakt om in slaap te vallen.

2. Onderzoek toont aan dat de ademhaling effectief is. Tientallen jaren van onderzoek tonen aan dat rustgevende ademhaling de drukke gedachtes kunnen ontspannen.

3. Verander je ademhaling, verander je leven. Het is bewezen dat ademhalen zorgt voor een vermindering van stress & onrust, het hartritme verlaagt en zelfs paniekaanvallen bestrijdt.

4. Neem de controle terug over je slaap. Laat stress & onrust los met behulp van de ademhalingstechnieken van de Somnox slaaprobot.

Rustgevende geluiden

De slaaprobot kan ook rustgevende muziek, natuurgeluiden of ruis geluiden afspelen. Deze geluiden hebben een ontspannende werking en kunnen daardoor het kalmerende effect van de slaaprobot versterken. Ook zijn er diverse slaapmeditaties beschikbaar via spotify.

Uit onderzoek van Somnox slaaprobot is gebleken:
  • 71% van de deelnemers heeft na 4 weken gebruik van de slaaprobot een verbetering van zijn/haar slaapkwaliteit ervaren.
  • Deelnemers ervaren de grootste verbetering tussen 2 en 4 weken gebruik van de slaaprobot
  • De totale tijd van wakker liggen gedurende de nacht neemt met gebruik van de slaaprobot af van 46-60 min naar 16-30 min.
  • Het aantal nachten per week dat de deelnemers slaapproblemen ervaren neemt af van 5-7 naar 4.
  • Deelnemers voelen zich na 4 weken beter overdag dan vóór gebruik van de slaaprobot.

Dit zijn natuurlijk allemaal fantastische resultaten. De grote vraag is of deze resultaten ook behaalt kunnen worden bij (ex-)kankerpatiënten met slaapproblemen. Op dit gebied is met deze slaaprobot namelijk nog nooit onderzoek gedaan.

In samenwerking met Somnox doen wij geen wetenschappelijk onderzoek, maar zijn wij opzoek naar ervaring van (ex-)kankerpatiënten die slaapproblemen ondervinden en graag deze slaaprobot willen uitproberen. Want waar iedereen het wel over eens is, is dat een goede nachtrust essentieel is voor een mooie dag…