Geen producten in je winkelmand.

VOOR VRAGEN & INITIATIEVEN

PERSVOORLICHTER

06 57 88 56 60

woar doon wie 't veur

Waar strijden wij voor..

Kanker zet het leven op zijn kop voor zowel patiënt, gezin of iemand waar je om geeft. Welke kankersoort het ook is en welke behandeling je ook krijgt, de gevolgen zijn op voorhand niet te overzien. De diagnose en behandeling van kanker vragen lichamelijk, emotioneel en geestelijk omeunig vôl” van patiënt en gezin.

Wie tegen kanker vecht (of heeft gevochten), heeft meer nodig dan medische hulp. Vanzelfsprekend zijn specialisten en ziekenhuizen een wezenlijk onderdeel in het bestrijden van kanker en/of het verlichten van pijn maar hulp bij praktische zaken en antwoorden op de vele vragen zijn ook zeer welkom.

Wij lanceren daarom met liefde en veel enthousiasme in Twente een nieuw initiatief onder de naam “Twente Tegen Kanker”, waarmee wij op alle mogelijke manieren (o.a. donaties, veilingen, (online) benefiet avonden) geld inzamelen om oncologie en kanker gerelateerde individuele en collectieve projecten in Twente te ondersteunen.

Hierbij kun jij denken aan kankerpatiënten, die door de ziekte in financiële problemen zijn gekomen, ondersteunen met bijvoorbeeld praktische zaken zoals een haarwerk, vervoer, (oncologie)fysiotherapie welke niet of niet volledig door zorgverzekeraars worden vergoed. Maar denk ook aan een dagje uit met het hele gezin om de gedachten toch te kunnen verzetten, want dat is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid en natuurlijk ook het ondersteunen bij het zoeken naar de juiste informatie en zorg- en welzijn aanbieders anders dan de specialisten in de eerste lijn.

Patiënten komen vaak minimaal een halve dag naar het ziekenhuis, waar zij een groot deel van de tijd zitten te wachten totdat ze aan de beurt zijn voor een onderzoek, behandeling of gesprek met een arts of verpleegkundige. Je kunt de patiënten al die tijd in het restaurant of de wachtkamer laten zitten, maar je zou ze ook die “verloren” tijd door kunnen brengen in een informele, comfortabele omgeving, het liefst buiten, in het groen binnen de contouren van het ziekenhuis met je eigen partner, familie en/of kind(eren).

 

Huidige oncologie "behandeltuin" van ZGT Hengelo, zonder privacy voor gezin/familie.

Op termijn onderzoeken wij of er meer behoefte is aan nieuwe kleinschalige ontmoetingsplekken voor lotgenoten en hun familie (zeker ook kinderen), primair bedoeld om ervaringen uit te wisselen en elkaar te helpen en te ondersteunen op welke manier dan ook. Wij zorgen waar gewenst voor expertise op gebied van zorg en welzijn met partners en prijzen ons intens gelukkig met een breed scala aan “Moatjes” van Twente Tegen Kanker, die voor jou het verschil gaan maken!

Stichting Twente Tegen Kanker zal ook de verbinding zoeken met reeds bestaande initiatieven om elkaar te versterken, samenwerken waar mogelijk maar vooral elkaar niet in de weg willen gaan staan.

Dit is slechts een greep uit de individuele en collectieve projecten waar Stichting Twente Tegen Kanker zich voor inzet. Wij doen alles op vrijwillige basis en onze liefde is gratis maar om deze projecten te kunnen laten slagen hebben wij financiële hulp nodig van jou, jouw familie, buren, werkgever en ieder ander die iets kan missen. Doneer jij ook?