Geen producten in de winkelwagen.

VOOR VRAGEN & INITIATIEVEN

PERSVOORLICHTER

06 57 88 56 60

Chemotherapie en bestralingen hebben geregeld negatief effect op de huid. Vaak droogt de huid uit, wordt de huid schilferig, overgevoelig en/of geïrriteerd.
Uiteraard kunnen huidproblemen heel vervelend zijn. Maar met een beetje extra liefde, aandacht en verzorging, kan jij jouw huid al helpen. Het goede nieuws is dat de huid meestal vanzelf hersteld, een aantal weken na jouw laatste behandeling.

Algemene tips voor huidverzorging

  • Gebruik lauwwarm water om te wassen. Dep de huid droog in plaats van te wrijven.
  • Vermijd gewone zeep, deze droogt de huid vaak uit. Gebruik in plaats daarvan milde en natuurlijke reinigingsproducten.
  • Vermijd scrubs, exfoliëring of peeling. Wees extra zacht voor je huid.
  • Maak gebruik van een dag- èn nachtcrème om de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden.
  • Gebruik zonnebrandcrème SPF30 of hoger en bedek de huid op zonnige dagen maar ook in de schaduw. De huid is extra gevoelig voor stralingen van de zon.
  • Vermijd verzorgingsproducten die alcohol bevatten.
  • Gebruik hypoallergene producten (veilig te gebruiken bij gevoeligheid voor allergische reacties) zijn doorgaans geschikt voor mensen met een gevoelige huid.
  • Drink voldoende water, ons lichaam bestaat voor 60% uit water en een gezonde huid start van binnenuit. 

Welke huidverzorgingsproducten?

Heel veel huidverzorgingsproducten kan en mag jij tijdens een medisch behandeltraject niet gebruiken omdat bepaalde ingrediënten de behandeling kunnen verstoren. Maar er zijn ook huidverzorgingsproducten die wel tijdens jouw behandelingstraject gebruikt mogen worden om jouw huid te ondersteunen, comfort bieden en overgevoeligheden kunnen beperken.

Gezicht
Was jouw huid met lauwwarm water en met een gezonde en milde gezichtsreiniger. Let bij bestraling op, dat de op de huid getekende bestralingslijnen niet verloren gaan.

Handen
Droge handen kun jij soepeler maken door een rijke créme of bodybutter te gebruiken.

Lippen
Lippen kunnen door intensieve behandeltrajecten soms pijnlijk en schraal aanvoelen. Lippenbalsem met Shea butter zorgt voor onmiddellijk herstel en comfort.

Gezicht en lichaam
Huid die intensieve medische behandelingen ondergaat houdt moeilijk vocht vast. Zorg daarom voor een goede pH en vochtherstellende crème en breng deze 1 á 2 keer per dag aan.

Nagels
Door bepaalde chemo’s kunnen je nagels verkleuren, bros en droog worden of juist zacht en slap. Om jouw nagels te beschermen kun je een nagellak gebruiken zonder formaldehyde.