Geen producten in de winkelwagen.

VOOR VRAGEN & INITIATIEVEN

PERSVOORLICHTER

06 57 88 56 60

Slaopen

Slaapervaring met Somnox

Eline Zoelman

Voor stichting Twente tegen Kanker was ik de gelukkige, om als eerste de Somnox van de stichting te mogen uitproberen. Na mijn diagnose met uitgezaaide borstkanker in januari 2020 kreeg ik slaapproblemen, eerst door paniek en angst, maar later met name door de bijwerkingen van de medicatie die ik krijg om de kankergroei te onderdrukken. Ik gebruikte hier temazepam voor, slaapmedicatie die me enorm tegenstaat en me overdag ook suf maakte. Ik was dan ook heel blij dat ik de Somnox mocht uitproberen!

Ik vond het lastig om nergens aan te denken en te focussen op de ademhaling. Dit gaf mij stress mijn ademhaling liep niet synchroon, je bent bang om het verkeerd te doen, het ging gewoon niet en de tijd tikt maar door.  Maar ik kan je verzekeren dit vraagt écht om oefenen.

Na het einde van 2de week, werd het een opluchting om me aan de ademhaling van de Somnox over te kunnen geven. Ik voel dat het me rust brengt, ook al slaap ik niet direct. Ik voel dat het goed voor me is, en dat alleen al zorgt voor rust. Ik sta ‘s morgens makkelijker op en ik merk ik dat ik overdag meer energie heb. Mijn dagelijkse activiteiten nemen toe, ik ben fysieke dan voorheen. Ook lijdt dit dat ik ’s avonds eerder moe ben en sneller in slaap komt. Het is een opwaartse vicieuze cirkel.

De tijd dat ik ’s nachts wakker ben is aanzienlijk korter geworden. Ik kon tot 2 uur lang wakker liggen. Nu word ik nog steeds 2, 3 á 4 keer per nacht wakker, dan doe ik de slaaprobot opnieuw aan, en meestal merk ik niet meer dat het programma is afgelopen. Ook de programmatijd van de slaaprobot heb ik langzaam steeds wat ingekort; van eerst 70 minuten, naar 60 minuten, naar 45 minuten, naar nu 30 minuten.

Eigenlijk was mijn ultieme doel om geen slaapmedicatie meer gebruiken en dat is gewoon gelukt! De eerste twee weken waren wel zwaar, dat moet ik eerlijk bekennen. Ik heb ook op het punt gestaan om toch nog een pil te nemen om de slaap in de nacht weer te pakken. Maar uiteindelijk was het niet nodig. Ik heb vertrouwen gekregen dat ik ’s nachts voldoende rust pak. Hoewel het nog niet genoeg slaapuren zijn ben ik beter uitgerust, heb ik meer aan mijn dag en voel ik me positiever. Voor mij was deze proefperiode écht een uitkomst!

Josanne Grootenhuis

Ik zal me even kort voorstellen, ik ben Josanne Grootenhuis 36 jaar getrouwd met Niels en moeder van twee jonge kids. Vorig jaar december 2020 kreeg ik de diagnose baarmoederhalskanker. Ik kreeg eind november van de doktersassistente een telefoontje dat mijn uitstrijkje niet goed is. Vanaf dat moment begonnen mijn slaapproblemen al. Vele uren wakker liggen, piekeren, angst en paniekaanvallen.

Mijn moeder die toen ook al ziek was (longkanker) gebruikte oxazepam en gaf me het advies om eens een tabletje te proberen om in slaap te komen en om rustiger te worden, ik had niet het gevoel dat het werkte en werd overdag er alleen maar suffer van.

In januari begonnen de zware chemokuren en de bestralingen wat een zeer zwaar traject was. Dit alles bevorderde mijn slaap kwaliteit niet en ging het alleen maar slechter.

Mijn moeder overleed 10 mei aan de gevolgen van longkanker en toen ik 2 juli de genadeklap kreeg dat mijn kanker is uitgezaaid en niet meer beter wordt werd ik echt hysterisch “gek” en sliep ik helemaal niet meer. Mijn lieve man Niels had ondertussen Angelique van stichting Twente Tegen Kanker gebeld om te vragen of ik misschien vervroegd gebruik kon maken van de Somnox.

Ik had geluk en diezelfde avond stond ze bij me op de stoep met de slaaprobot. Eerlijk gezegd ging ik er vrij nuchter in en had niet direct gedacht dat me dit echt zou gaan helpen. Maar het hielp al direct bij mijn eerste nacht. Ik had niet verwacht dat ik zo snel al enthousiast was over de slaaprobot.

Het was in het begin even puzzelen met de ademhalingsfrequentie, maar de slaaprobot ”dwingt” je eigenlijk de ademhaling over te nemen. Ook leidde de slaaprobot mij af van het gepieker in bed. Ik denk dat ik wel binnen 20 minuten in slaap viel. ’s Nachts word ik nog wel wakker maar dan zet ik de Somnox weer aan en vervolgens heb ik niet meer in de gaten dat het programma is afgelopen.

Overdag gebruik ik de Somnox slaaprobot ook voor een ontspanning momentje op de bank. Ik merk sinds dat ik de Somnox gebruik overdag uitgeruste ben, meer energie heb om na de alledaagse dingen ook energie over heb om leuke dingen te ondernemen met mijn gezin.
Ik ben echt heel blij met deze top uitvinding en ik hoop dat ik ook anderen enthousiast kan maken!