Geen producten in de winkelwagen.

VOOR VRAGEN & INITIATIEVEN

PERSVOORLICHTER

06 57 88 56 60

EstafetteRun Team Borne

€5,996 van €5,000 opgehaald

Team Borne heeft maar liefst 5 lopers! Lees het verhaal van

Michel Peer

Ik ben Michel Peer en ik doe op 24 september mee aan de estafetterun van de Stichting Twente tegen Kanker.

Naast mijn deelname neem ik ook een deel van de organisatie van dit evenement op me. Dit doe ik door de vriendschap die ik heb opgebouwd met Angelique Koedijk tijdens haar leven. We leerden elkaar kennen via onze zoons die samen al vanaf de kleuterklas bij elkaar zaten en vriendjes werden. Bij het ophalen van mijn zoon belande ik dikwijls aan de keukentafel bij Angelique voor een kop koffie en zo groeide een waardevolle vriendschap.

Angelique was een vrouw die zoveel kracht en energie uitstraalde ondanks haar ziekte. Een ziekte die helaas enkele keren heel dicht bij me kwam en die er voor zorgde dat ik me zelf ook graag inzette voor de stichting Twente Tegen Kanker. Samen met Angelique sparden we over de projecten die haar stichting deed en zo kwamen we op het idee voor een sponsorloop door Twickel. Door Corona kon de loop niet doorgaan en dus werd deze doorgeschoven naar het volgende jaar. Maar, omdat ik graag groter dacht stelde ik aan Angelique voor, om de run niet alleen door Twickel te laten plaats vinden maar door heel Twente. Ze was meteen enthousiast en ik besloot deze run door Twente samen met haar te organiseren. Helaas hebben we deze organisatie door Angelique’s overlijden nooit samen kunnen afmaken.

Daarom zet ik mij voor de volle honderd procent in voor dit evenement om mijn belofte aan Angelique na te kunnen komen en zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor haar stichting.

Op 24 september 2022, precies een jaar na het overlijden van mijn vriendin Angelique, lopen ruim 50 lopers mee met de estafetterun door Twente. Samen lopen zij hemelsbreed een hart door Twente. Samen met Aart-Jan, Job, Jordi en Arjan die in directe omgeving met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben lopen wij voor Borne.

Wilt u ons sponsoren zodat de Stichting Twente tegen Kanker door kan gaan met haar waardevolle werk?

Aart-Jan

Mijn naam is Aart-Jan en ik neem deel aan de estafetterun van de stichting Twente Tegen Kanker.

Ik maakte zelf kennis met de stichting toen ik in 2021 het verschrikkelijke bericht kreeg dat ik een melanoom in mijn linker oog had. Een melanoom is een agressief, groeiende kwaadaardige tumor. Deze tumor zorgde ervoor dat ik in de maanden voor deze diagnose steeds slechter begon te zien en uiteindelijk ook al bijna blind was aan dit oog. Na een onzekere tijd vol onderzoeken in onder andere Hengelo, Nijmegen en Leiden werd mij geadviseerd om mijn oog spoedig te laten verwijderen. Een vreselijke beslissing die er na verwijdering van mijn oog wel voor heeft gezorgd dat mijn lichaam tot nu toe vrij is van kanker. Deze agressieve vorm van oogmelanoom zaait helaas vaak uit naar de lever en daarom moet ik de komende jaren elke zes maanden voor controle een echo maken. Dit levert veel stress bij mij op. Hoe dichterbij de echo komt, hoe erger de stress en de onrust wordt.
Om de onrust te verlichten probeer ik zoveel mogelijk te sporten. Hardlopen zorgt er voor dat ik me wat rustiger voel.

Tijdens mijn ziekte stond er op een dag opeens een vrouw met een verrassing box voor mijn deur. Het was Angelique Koedijk van de stichting Twente Tegen Kanker. De stichting plaatste voor Vvderdag een oproep voor iemand die een extra steuntje in de rug kon gebruiken en hiervoor was ik door iemand opgegeven.

Het was erg prettig om even met een andere, positieve inslag aan de ziekte te worden herinnerd en te kunnen praten met iemand die zelf ook ziek is. Het zorgt voor een stukje herkenning. Wat mij direct al opviel toen ik Angelique leerde kennen was de kracht en de energie die zij uitstraalde. Het steuntje in de rug dat de stichting Twente Tegen Kanker mij heeft gegeven heeft mij weer nieuwe kracht gegeven. Het is daarom dan ook dat ik hun werk volledig ondersteun en ook graag iets terug wil doen voor Angelique en haar stichting Twente tegen Kanker. Op 24 september loop ik daarom met de estafetterun mee. Sponsort u mij? De Stichting Twente Tegen Kanker kan haar werk dan voortzetten en ook andere zieken een onbezorgd momentje bezorgen! 

Alvast bedankt!

Job

Op 24 september loop ik mee met de estafetterun van de Stichting Twente tegen Kanker.

Ik leerde de stichting kennen vanwege mijn vrouw Kirsten die in 2014 bij Prescan ging werken en via een scan werd er geheel onverwacht een tumor gevonden.

Ze kreeg de diagnose dat ze een ongeneselijke hersentumor had. Het bleek om een kwaadaardige tumor te gaan die ook groeide. Mijn vrouw werd in 2015 wakker geopereerd en de tumor werd voor een deel verwijderd.
Vier jaar lang ging het erg goed, totdat mijn vrouw Kirsten in 2019 een zware epileptische aanval kreeg toen ze samen met haar vader het graf van haar moeder (die eveneens is overleden aan kanker) bezocht.

Kirsten is na haar epileptische aanval voor de 2e keer wakker geopereerd. De tumor bleek groter te zijn geworden en ook een operatie bleek niet te helpen. We kregen de mogelijkheid om te kiezen voor chemo en bestraling of om mee te doen met een experimenteel onderzoek uit Amerika.
Een chemotablet met weinig bijwerkingen. We besloten voor het laatste te gaan.

Mijn vrouw Kirsten was de eerste in Nederland die mee deed met dit onderzoek. Eind augustus 2022 hebben we een scan gehad en deze liet een onveranderd beeld zien. De tumor is inmiddels 19 maanden stabiel gebleven en niet gegroeid.

 

Een van de dingen die stichting Twente Tegen Kanker doet is het regelen van een geluksmomentje voor mensen die leiden aan kanker. Mijn vrouw Kirsten kreeg van de stichting een dagje naar een Wellness cadeau. Hier heeft ze met meerdere lotgenoten kunnen praten over haar ziekte en dit heeft haar veel goeds gebracht.
Ik vind het idee dat de regio Twente via deze stichting op staat tegen de ziekte kanker een heel mooi gedachtengoed.

Eigenlijk kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die leid aan kanker. Daarom ondersteun ik het werk van Stichting Twente tegen Kanker en loop ik 24 september mee met de estafetterun.

Wilt u mij sponsoren zodat de stichting door kan gaan met haar belangrijke werk?

Dit zijn mijn onze donateurs ...

Gijs Engbers

4 oktober 2022

Gedoneerd bedrag
€25.00

Martijn en Maroesja Swart

24 september 2022

Job, topper, zet 'm op!!! Veel liefs van ons ❤️!

Gedoneerd bedrag
€25.00

5 Oktober 2022 UPDATE!! Deze geldinzamelactie is gesloten met een fantastisch eindbedrag €5.996,00

Iedereen die ons heeft gesteund,
onmeunig bedankt!!!

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10.00